Påske cookies m. citron og miniæg

Offentliggjort den 10. april 2025 kl. 21.36

Ingredienser (ca. 20 stk)

  • 150 g blødt smør

  • 150 g brun farin

  • 50 g sukker

  • 1 æg

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk fintrevet citronskal

  • 200 g hvedemel

  • ½ tsk natron

  • ½ tsk bagepulver

  • 100 g hvid chokolade, grofthakket

  • 100 g mini påskeæg (chokoladeovertrukne), grofthakkede

  • Evt. ekstra miniæg til pynt på toppen


Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft) og beklæd en bageplade med bagepapir.

  2. Pisk smør, brun farin og sukker sammen til en luftig masse.

  3. Tilsæt æg, vaniljesukker og citronskal, og rør godt sammen.

  4. Bland hvedemel, natron og bagepulver i en skål, og vend det i dejen.

  5. Rør den hakkede hvide chokolade og de grofthakkede miniæg i dejen.

  6. Brug en spiseske til at forme små kugler (ca. valnøddestørrelse), og placer dem med god afstand på bagepladen. Tryk dem let flade.

  7. Tryk evt. et par hele miniæg ned i toppen af hver cookie for ekstra pynt.

  8. Bag i 10-12 minutter, til kanterne er let gyldne – midten må gerne være lidt blød.

  9. Lad dem køle af på bagepladen i 5 minutter, og flyt dem derefter til en rist.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.