Sfeeha

Offentliggjort den 12. april 2025 kl. 17.00

Ingredienser

Dejen:

  • 500 g hvedemel

  • 1 spsk tørgær

  • 1 tsk sukker

  • 1 tsk salt

  • 3 spsk olie (oliven- eller vegetabilsk)

  • Ca. 2,5 dl lunken vand (justér efter behov)

Fyldet:

  • 400 g hakket lam eller oksekød

  • 1 løg, finthakket

  • 2 tomater, finthakket eller revet (uden skind)

  • 1 spsk granatæblesirup (valgfrit men autentisk)

  • 1 tsk allehånde

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk paprika

  • Salt og peber efter smag

  • Evt. lidt citronsaft

  • Frisk persille eller pinjekerner (valgfrit)


Fremgangsmåde

1. Lav dejen:

  • Bland mel, gær, sukker og salt i en stor skål.

  • Tilsæt olie og derefter vand lidt ad gangen, mens du ælter, indtil du får en blød, smidig dej.

  • Dæk til og lad hæve i ca. 1 time, eller indtil dejen er fordoblet i størrelse.

2. Lav fyldet:

  • Bland det rå kød med løg, tomater, krydderier og granatæblesirup.

  • Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

  • Stil på køl, indtil dejen er klar.

3. Form sfeehaerne:

  • Forvarm ovnen til 220°C (varmluft).

  • Del dejen i små kugler og rul dem ud til cirkler (ca. 10-12 cm i diameter).

  • Læg en skefuld fyld i midten og fold kanterne lidt op, enten som åbne “mini-pizzaer” eller som trekantede eller firkantede “pakker”.

  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.

4. Bag:

  • Bag i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.


Serveringstips

  • Server varme med yoghurt, salat og evt. citronbåde.

  • Kan fryses og varmes op igen i ovn.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.

Opret din egen hjemmeside med Webador