bananmuffins m. valnødder og chokolade

Offentliggjort den 5. april 2025 kl. 21.36

Når man har et par modne bananer liggende, er der næsten ikke noget bedre end at bage en omgang bananmuffins. Denne opskrift løfter de klassiske muffins med sprøde valnødder og små bidder af smeltet chokolade på toppen — en skøn balance mellem blød dej, knas og sødme.

Ingredienser:

  • 3 modne bananer (gerne meget modne)

  • 2 æg

  • 100 g sukker (du kan bruge rørsukker for mere dybde)

  • 80 ml neutral olie (fx raps- eller solsikkeolie)

  • 1 tsk vaniljesukker eller ½ tsk vaniljeekstrakt

  • 180 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • ½ tsk natron

  • 1 tsk stødt kardemomme (justér efter smag)

  • ½ tsk salt

  • 60 g hakkede valnødder (plus lidt ekstra til pynt, hvis du vil)

  • Ca. 50 g chokoladestykker til topping (mørk chokolade fungerer super godt)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180°C (almindelig ovn). Gør en muffinform klar med papirforme.

  2. Mos bananerne i en stor skål, til de er jævne.

  3. Tilsæt æg, sukker, olie og vanilje til bananerne, og rør det hele godt sammen.

  4. I en anden skål, bland mel, bagepulver, natron, kardemomme og salt.

  5. Rør de tørre ingredienser i bananblandingen, til det lige netop er samlet. Undgå at overblande.

  6. Vend de hakkede valnødder i dejen.

  7. Fordel dejen i muffinformene, ca. ¾ fyldt. Drys chokoladestykker og evt. lidt ekstra valnødder på toppen.

  8. Bag i ca. 18–22 minutter, eller indtil de er gyldne og en tandstik kommer ud ren (uden rå dej).

  9. Afkøl på en rist — og nyd!

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.