Ingredienser
-
3 modne bananer
-
150 g sukker
-
2 æg
-
100 g smør (smeltet)
-
1 tsk vaniljesukker
-
1 tsk bagepulver
-
½ tsk natron
-
½ tsk salt
-
200 g hvedemel
-
Evt. 50-100 g mørk chokolade (grofthakket) eller valnødder
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 175°C (alm. ovn) og smør en springform (ca. 22 cm) eller brug bagepapir.
-
Mos bananerne grundigt i en skål – de må gerne være godt modne med brune pletter, det giver mest smag.
-
Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt.
-
Tilsæt smeltet smør, vaniljesukker og de moste bananer. Rør godt.
-
Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en separat skål, og vend det i dejen.
-
Rør til sidst hakket chokolade eller valnødder i – hvis du bruger det.
-
Hæld dejen i formen, og bag i ca. 40-45 minutter. Tjek med en tandstik – den skal komme ud ren.
-
Afkøl kagen i formen 10 min, og tag den derefter ud på en rist.
Ekstra lækkert:
Top den med chokoladeglasur:
-
100 g mørk chokolade
-
1 spsk smør
-
1 spsk fløde (eller mælk)
Smelt det hele sammen over vandbad og hæld over den afkølede kage. Pynt evt. med bananskiver, kokos eller nødder.
Tilføj kommentar
Kommentarer