Banankage

Offentliggjort den 3. april 2025 kl. 21.35

Ingredienser

  • 3 modne bananer

  • 150 g sukker

  • 2 æg

  • 100 g smør (smeltet)

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk bagepulver

  • ½ tsk natron

  • ½ tsk salt

  • 200 g hvedemel

  • Evt. 50-100 g mørk chokolade (grofthakket) eller valnødder


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C (alm. ovn) og smør en springform (ca. 22 cm) eller brug bagepapir.

  2. Mos bananerne grundigt i en skål – de må gerne være godt modne med brune pletter, det giver mest smag.

  3. Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt.

  4. Tilsæt smeltet smør, vaniljesukker og de moste bananer. Rør godt.

  5. Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en separat skål, og vend det i dejen.

  6. Rør til sidst hakket chokolade eller valnødder i – hvis du bruger det.

  7. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 40-45 minutter. Tjek med en tandstik – den skal komme ud ren.

  8. Afkøl kagen i formen 10 min, og tag den derefter ud på en rist.


Ekstra lækkert:

Top den med chokoladeglasur:

  • 100 g mørk chokolade

  • 1 spsk smør

  • 1 spsk fløde (eller mælk)

Smelt det hele sammen over vandbad og hæld over den afkølede kage. Pynt evt. med bananskiver, kokos eller nødder.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.